Стефан Данаилов има голяма метастаза в белия дроб

Стефан Данаилов има голяма метастаза в белия дроб

Стефан Данаилов има голяма метастаза в белия дроб

Тежкото състояние на големия български актьор Стефан Данаилов се дължи на метастаза в лимфен възел в областта на белия дроб, която затруднява дишането, съобщава „24 часа“.

Метастазата е била открита още при приемането на 76-годишната легенда на българското кино във Военномедицинска академия в началото на октомври.

Заради дихателната недостатъчност на Данаилов бе направена трахеотомия и  той бе поставен в медикаментозна кома и на апаратно дишане. Бяха му направени редица изследвания,  състоянието му се подобри и актьорът беше изведен от комата. По-късно обаче състоянието му отново се влоши и той бе върнат на апаратно дишане.

Още през 2013 г. актьорът е диагностициран с Неходжкинов лимфом - заболяване, което се изразява с появата на туморна маса в лимфните възли. По това време засегнатият лимфен възел е в областта на корема,  но въпреки лечението днес Данаилов има много голямо образувание в лимфен възел в областта на белия дроб.

Посещенията при актьора са строго забранени, защото имунната му система е изключително отслабена и на практика не функционира. Лекарите отказват да предоставят информация освен на най-близките му - племенницата му Росица Обрешкова и доведения му син Росен Цанков.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ