Тази нощ връщаме стрелките на часовника с час назад

Тази нощ връщаме стрелките на часовника с час назад

Тази нощ връщаме стрелките на часовника с час назад

Тази неделя (27 октомври) в 4:00 часа официално преминаваме към астрономическото време за нашия часови пояс и местим стрелките с час назад.

През септември 2018 година Европейската комисия излезе с предложение местенето на стрелките да се случи за последно през 2019 година, като различните държави да изберат до март т.г. дали искат да останат на астрономическо време (зимно) или на лятно часово време (Daylight savings time).

Миналата година по темата бе проведена и онлайн анкета сред европейските граждани, като 80% от гласувалите в нея се обявиха за отмяна на превъртането на стрелките на часовника два пъти годишно

В края на март тази година Европарламентът прие смяната на часовото време да приключи окончателно през 2021 година. Страните членки на ЕС обаче така и не постигнаха съгласие по избора на часовото време, като някой изразиха предпочитание за астрономическо време, а други за лятно часово време. Държавите, които искат да синхронизират законодателството си с по-масовото сред европейските страни решение, ще трябва да останат в летния часови пояс.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ