Времето до края на годината

Времето до края на годината

Времето до края на годината

Времето до края на годината ще бъде доста динамично, особено на изток, ще духа силен вятър от север-североизток . Това показват средносрочните прогнози, представени в „Дарик кафе”.

Още тази нощ ще започне да нахлува по-студен въздух от север. В сряда почти над цялата страна ще има превалявания от сняг, по-сериозни те могат да бъдат именно в Североизточна България и по Черноморието. В Добруджа е възможно дори да се образува снежна покривка.

Нови превалявания се очакват в петък - 30 декември, отново в източните райони на страната. В Централна България и на запад валежите ще бъдат по-малки.

Това означава, че в новогодишната нощ в някои части на страната може да се радват на макар и малка снежна покривка за празника. В самата новогодишна нощ не се очаква да вали.

Времето ще бъде студено, температурите ще паднат. Стойностите през нощта ще спаднат до минус 8 - минус 10 градуса. Дневните температури, особено по-високите полета и Предбалкана, също ще бъдат отрицателни.

Ново затопляне на времето се очаква едва в края на първата десетдневка на януари догодина, сочат средносрочните модели на времето.

В първите дни на януари се очертава да се радваме на хубаво зимно време, през деня с разкъсана облачност, дори до слънчево. След това от северозапад ще настъпи кратко смущение, но до 7-8 януари не се очертават сериозни валежи.

Според големите метеорологични центрове тази зима ще се окаже малко по-студена от миналата.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ