Времето: Валежите се местят на изток

Времето: Валежите се местят на изток

Времето: Валежите се местят на изток

В събота валежите ще продължат, на много места в източните райони със значителни количества, но постепенно ще отслабват. В Югозападна България след обяд ще спрат и облачността ще се разкъса. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще е слаб до умерен, най-късно - в източните райони, където през по-голямата част от деня ще бъде югоизточен. Минималните температури ще са между 6 и 11 градуса, а максималните ще са между 10 и 15 градуса. 

Оранжев код за обилни валежи е обявен за областите Русе, Силистра, Разград, Търговище, Добрич, Шумен, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали и Смолян. 

Жълт код за обилни валежи е в сила за областите Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик. 

В планините ще е облачно с валежи от дъжд, над 1800 метра - от сняг. Ще духа умерен вятър, предимно от север. Максималната температура на 1200 ще е около 8 градуса, а на 2000 метра - около 1 градус. 

Над Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд. Ще духа умерен вятър от изток-североизток, който до привечер ще се ориентира от север-северозапад. Максималните температури на въздуха ще са между 15 и 18 градуса, колкото е температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е около 3 бала. 

Слънцето в София изгрява в 07:41 часа и залязва в 18:43 часа. Продължителността на деня е 11 часа и 2 минути. 

[[{"fid":"381962","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":369,"width":599,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Снимка: Национален институт по метеорология и хидрология

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ