Времето: Навлиза студен фронт, ще има и валежи

Времето: Навлиза студен фронт, ще има и валежи

Времето: Навлиза студен фронт, ще има и валежи

Облачно ще е днес, а следобед и ще застудее. Във вторник над страната ще преобладава облачно време. След обяд, с преминаването на студен атмосферен фронт, от северозапад на югоизток ще започнат валежи от дъжд. Преди обяд все още ще духа югозападен вятър, но след пладне ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. Минималните температури ще бъдат между 7 и 12 градуса. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 18 и 23 градуса, но след пладне бързо ще се понижават и през нощта срещу сряда в Предбалкана, Лудогорието и по високите полета на Западна България дъждът ще премине в сняг.

Над планините

Над планините ще преобладава облачно време. След обяд ще започнат валежи от дъжд, а над 2300 метра – от сняг, но вечерта, със застудяването, дъждът и в ниските планински части ще премине в сняг. Ще духа силен запад-северозападен, по билата временно и бурен все още югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12 градуса, а на 2000 метра – около 4 градуса, но след пладне температурите бързо и значително ще се понижават.

По морето

Над Черноморието ще преобладава облачно време. Привечер ще започнат валежи от дъжд. Преди пладне ще духа югозападен вятър, но привечер вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Все още топло с максимални температури на въздуха: 17-22 градуса. Температурата на морската вода е около 12 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

На 14 април слънцето ще изгрее в 06:47 часа и ще залезе в 20:06 часа. Продължителността на деня е 13:19 часа.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ