Времето: Жълт код за обилни валежи в 14 области, по морето вълнението ще е до 5 бала

Времето: Жълт код за обилни валежи в 14 области, по морето вълнението ще е до 5 бала

Времето: Жълт код за обилни валежи в 14 области, по морето вълнението ще е до 5 бала

В събота времето ще остане облачно, на много места с валежи, по-значителни в западната половина от страната. Ще духа слаб, в Източна България умерен до силен североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между 5 и 10 градуса. Максималните ще бъдат от 6-7 градуса в Северозападна България до 15-16 градуса в крайните югозападни райони и по Черноморието. 

Жълт код за обилни валежи е обявен в областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч, София- град, София област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали и Хасково. 

В планините ще бъде облачно и мъгливо. Ще има и валежи от дъжд, над 1600-1700 метра - от сняг. Ще духа умерен изток-югоизточен, по най-високите върхове югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5 градуса, а на 2000 метра - около 0 градуса.

Над Черноморието ще бъде облачно, на места с валежи от дъжд. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 15-16 градуса. Температурата на морската вода ще е 17-18 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, на север от н. Калиакра до 5 бала.

Слънцето в София изгрява в 07:33 часа и залязва в 18:54 часа. Продължителността на деня е 11 часа и 21 минути.

[[{"fid":"381550","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":369,"width":599,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Снимка: Национален институт по метеорология и хидрология

Ключови думи

Коментари
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ