Времето: Жълт код за обилни валежи в 15 области

Времето: Жълт код за обилни валежи в 15 области

Времето: Жълт код за обилни валежи в 15 области

Обрат във времето настъпва днес, температурите ще се понижат, ще бъде облачно, на много места с валежи от дъжд, в планините над 1500 м - от сняг.

Жълт код за обилни валежи в областите Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, София област, София-град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали и Хасково. 

С умерен и временно силен северозападен, в Източна България - североизточен вятър ще нахлува студен въздух. С понижението на температурите след обяд в Предбалкана и по високите полета в Западна България дъждът ще премине в сняг. Минималните температури ще бъдат между 3° и 8°, а максималните ще са от 4°-5° в северозападните райони до 13°-15° в югоизточните, където преди обяд вятърът все още ще е от югозапад. Там по-късно през деня с преминаването на студения фронт ще има и гръмотевична дейност. 

Над планините ще е облачно, на много места с валежи над 1500 метра – от сняг, в ниските райони от дъжд, но след обяд с понижението на температурите дъждът ще премине в сняг. Значителни ще бъдат валежите в Рило-Родопската област, Средна гора и Предбалкана. Ще духа силен вятър в ниските части от северозапад, а по билата от югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 5°, а на 2000 метра - около минус 1°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно. На много места ще има валежи, по-значителни по южното крайбрежие. Преди обяд ще духа югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от североизток и ще се усили. Максималните температури на въздуха ще са 12°-15°. Температурата на морската вода ще е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 07:14 часа и залязва в 18:06 часа. Продължителността на деня е 10 часа и 51 минути. 

[[{"fid":"389204","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false,"external_url":""},"link_text":false,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false,"external_url":""}},"attributes":{"height":369,"width":599,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Снимка: Национален институт по метеорология и хидрология

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ