България

Политика

|

Общество

|

Времето: До 10 градуса днес, но и силен вятър в половин България

Времето: До 10 градуса днес, но и силен вятър в половин България

Още по-меко време ни очаква днес като дневните температури ще са между 5 и 10 градуса, в София около 5°, но ще бъде и доста ветровито. Преди обяд вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е умерен, в Дунавската равнина, западната част на Горнотракийската низина и източните райони и силен. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°, в София минус 4°. Максималните температури ще са между 5° и 10°, в София – около 5°. 

Жълт код за силен вятър е обявен в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Силистра, Разград, Търговище, Шумен, Добрич, Варна, София област, Пазарджик и Пловдив. 

Над планините облачността ще е променлива, над Стара планина по-често значителна и там на отделни места ще прехвърча сняг. Ще духа умерен, по високите и открити части силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1°, на 2000 метра - около минус 4°.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-северозапад. Максимални температури на въздуха 6°-9°. Температура на морската вода 5°-7°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 45 мин. и залязва в 17 ч. и 33 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 47 мин. Луната в София изгрява в 4 ч. и 9 мин и залязва в 13 ч. и 18 мин. Фаза: три дни след последна четвърт.

[[{"fid":"387757","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false,"external_url":""},"link_text":false,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false,"external_url":""}},"attributes":{"height":369,"width":599,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Снимка: Национален институт по метеорология и хидрология

Ключови думи