България

Политика

|

Общество

|

„Защо, господин министър?“ с Мария Цънцарова от 6 март по bTV

„Защо, господин министър?“ с Мария Цънцарова от 6 март по bTV

В продължение на мисията си да отразява всички гледни точки, да задава най-важните въпроси на седмицата и да бъде близо до хората, екипът на „Актуални предавания“ в нюзрума на bTV  подготвя нов телевизионен формат: „Защо, господин министър?“. Водещ на предаването ще бъде журналистът Мария Цънцарова, която в края на всяка седмица ще разговаря открито с министър от кабинета и ще задава най-важните въпроси по горещите теми от седмицата.

От 6 март, всяка неделя, веднага след централната емисия на bTV Новините, Мария Цънцарова и нейният гост ще коментират топ темата на обществото ни от политическия и обществен живот в страната като основен фокус ще бъдат темите и събитията, предизвикали най-широк отзвук. Както всеки журналист на bTV водещата ще търси ясни и точни отговори на въпроси и теми, които в продължение на изминалата седмица са провокирали множество и различни реакции или са претърпели скоростно развитие.

„Защо, г-н министър?“ е една нова форма в актуалните предавания на bTV и естествено продължение на централната емисия Новини в неделя. Предаването ще търси и намира отговор на най-задавания въпрос на седмицата. Зрителите ще проследят горещите теми в кратък и открит диалог с хората, които взимат най-важните решения в държавата, с много конкретни въпроси и търсене на ясни отговори“, казва Антон Хекимян, директор „Новини, актуални предавания и спорт“ в bTV.

„Вярвам, че важните въпроси трябва да бъдат задавани. Наш дълг е зрителите да получат отговори и именно затова отправяме питанията към хората, които носят отговорност за България“, споделя Мария Цънцарова по време на подготовката на новото предаване. „Радвам се, че започваме тази поредица, защото вярвам, че в особено трудни времена като днешните от нас журналистите се изисква още повече, а именно да държим изпълнителната власт под контрола на критичните ни въпроси и да представляваме обществото в разговорите с управляващите.“

„Защо, г-н министър?“ стартира на 6 март с водещ Мария Цънцарова и ще се излъчва всяка неделя от 19:45 часа.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ