Австралия достигна 70% ваксинирани

Австралия достигна 70% ваксинирани

Австралия достигна 70% ваксинирани

70% от населението на Австралия над 16-годишна възраст вече е напълно ваксинирано срещу коронавируса. Здравният министър Грег Хънт поясни, че имунизираните са 70.007%, предаде ДПА.

Главният здравен директор на Австралия, Пол Кели, отбеляза, че това означава, че страната може да премине в нова фаза и да обмисли какво друго може да се направи за нормализиране на ситуацията.

Правителството на страната наскоро обяви, че ще предприеме стъпки за отваряне на международните си граници, които са затворени от март 2020 г. с малки изключения.

Напълно ваксинирани австралийци и постоянно пребиваващи скоро ще могат отново да пътуват в и извън страната, но кога това ще стане приложимо и за студентите, хората с работни визи и туристите все още не е ясно.

Строгите ограничения за пътуване и разходите по задължително карантиниране в хотел означават, че много австралийци в чужбина не са могли да пътуват до дома си през последните 18 месеца, а на тези в страната е забранено да напускат.

Австралия, чието население наброява около 25 млн., започна ваксинационната си кампания бавно, но набра скорост през последните няколко месеца, тъй като огнищата на варианта „Делта“ приковаха в локдаун много части от страната. Сред най-засегнатите градове са Мелбърн и Сидни.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ