BILLA дарява 100 000 лв. за борба с коронавируса в България

BILLA дарява 100 000 лв. за борба с коронавируса в България

BILLA дарява 100 000 лв. за борба с коронавируса в България

BILLA България ще дари 100 000 лв. за борба с коронавируса в страната в рамките на благотворителната кампания „Заедно срещу коронавируса“, инициирана от Българския Червен кръст. Акцията събира средства, с които да подкрепи усилията на Националния оперативен щаб за справяне с епидемиологичната ситуация, породена от разпространението на COVID-19.

В съответствие с препоръките на Оперативния щаб и Министерство на здравеопазването, със събраните суми БЧК ще обезпечава нуждите от всичко необходимо за ранното откриване, ограничаването на разпространението и лечението на коронавируса.

„За BILLA винаги е било приоритет да помага на обществото в трудни моменти. В тежки ситуации като тази вярваме, че най-добрият начин да се справим е като сме обединени. Затова се надяваме, че с дарението си даваме положителен пример, с който ще привлечем и други компании, а и граждани, да подкрепят кампанията и да проявят съпричастност към благородните усилия на българските медици“, сподели Норберт Мисбрандт, Управител на BILLA България. 

Всеки, който иска да подкрепи кампанията, може да го направи:
• чрез SMS на кратък номер 1466 на цена 1 лев към всички мобилни оператори
• на банковата сметка на БЧК
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК
IBAN: BG47UNCR7630 1077 9117 00
BIC: UNCRBGSF
• чрез online дарения на сайта на организацията [www.redcross.bg]www.redcross.bg

BILLA има дългогодишно партньорство с БЧК и подкрепя различни каузи, насочени към подпомагането на социално слаби хора и социални институции за деца и възрастни. Само през последната година, в рамките на съвместна инициатива с БЧК, търговската верига събра и дари над 21 тона храни за нуждаещи се българи.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ