Борисов към Радев: Защо си играем със страховете на хората за политически PR

Борисов към Радев: Защо си играем със страховете на хората за политически PR

Борисов към Радев: Защо си играем със страховете на хората за политически PR

Министър-председателят Бойко Борисов разтълкува наложеното вето върху Закона за извънредното положение от президента Румен Радев по време на брифинг в Министерски съвет. "Всички в парламента се съгласихме, че мерките на нашето правителство са най-добрите в Европа", заяви Борисов.

"Разбира се, президентът услужливо забрави да каже, че това е по предложение на БСП - точките за спекулата. Когато се приемаше законът, г-жа Дариткова ми се обади и каза, че БСП искат да излизат от залата, ако ме е излъгала тя, лъжа и аз. Ако не, приемете техните предложения за спекулата и ние ги приехме, разбира се, както всички досега, те ни връщат, точно тези предложения, във времето на зрелия социализъм, когато в плод и зеленчука на етажерките имаше домати и краставици, а цитрусите, примерно, се продаваха отзад от магазинера. Това си беше спекула", каза още Борисов.

Борисов коментира, че само за два дни президентът Радев е променил напълно мнението си.

„Първата ни задача е да защитим живота на хората. Който се заиграе със страховете им, губи”, заяви Борисов. "До последния лев ще стискаме, за да не останат пенсионерите без пенсия", каза още премиерът.

Премеирът обясни още, че единственото, за което евентуално ще се използва армията, е да върши работата на полицаи и пожарникари, в случай че техният състав временно намалее.

"Най-лесно е да отворим резервите на държавата. Но никой не знае колко дълго ще продължи кризата. Нека като видим за колко време ще е тази гадост – 1-2-3 месеца ли ще е? Тогава ще извадим пари за засегнатите", поясни Борисов.

Той коментира и темата с лекарствата, за които се смята, че помагат при лечението на заразени с коронавирус. И бе категоричен, че държавата прави всичко възможно да се сдобием със субстанциите. Когато това стане, големите ни фармацевтични компании имат говотвност да започнат производство. 

"През криза се минава с лишения, мобилизация и единство. Затова ме боли, когато сме разделени", каза още министър-председателят.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ