COVID-19

Johnson & Johnson иска одобрение за covid-ваксината си от ЕС и Канада

Johnson & Johnson иска одобрение за covid-ваксината си от ЕС и Канада

Американската компания Johnson & Johnson обяви начало на процедура по кандидатстване за разрешително на своята потенциална ваксина срещу COVID-19 от Европейската агенция по лекарствата и от здравния регулатор на Канада, съобщи Асошиейтед прес.

Компанията е изпратила на регулаторните органи на ЕС и на Канада първоначалните данни от експериментите с разработената от компанията ваксина срещу COVID-19, която се прилага в една доза. Процедурата се прилага с цел ускоряване на процеса на преглед и оценка на ключови медицински препарати. Компаниите предоставят информация на властите веднага, щом я обобщят и преди да са приключили клиничните изпитания, вместо да внесат пълната информация след края на клиничните изпитания, предава БТА. 

От компанията Johnson & Johnson съобщиха, че Европейската агенция по лекарствата е разрешила бързата процедура за ваксината заради положителните резултати от лабораторните тестове, които показаха, че ваксината предизвиква силен имунен отговор и създава антитела, които могат да се борят с новия коронавирус. 

Компанията от Ню Брънсуик, щата Ню Джърси посочи, че преговаря и с регулатори от други страни по света за начало на ускорена процедура по одобрение. 

Johnson & Johnson е в последна фаза на изпитания на ваксината си върху доброволци. Неотдавна започна и второ изследване, което да покаже дали приемът на две дози от ваксината дава по-добри резултати от приема на една доза. 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ