Johnson&Johnson се похвали с обещаващи резултати на ваксината си при "Делта" варианта

Johnson&Johnson се похвали с обещаващи резултати на ваксината си при Делта варианта

Johnson&Johnson се похвали с обещаващи резултати на ваксината си при "Делта" варианта

Ваксината срещу новия коронавирус на американската компания Johnson & Johnson дава обещаващи резултати при индийския вариант "Делта", предаде Ройтерс, като цитира данни, представени от производителя.

Имунният отговор при хора с еднодозовата ваксина продължава поне осем месеца, сочат резултатите от нови клинични проследявания. Ефективността на препарата е 85%. Ваксината намалява броя на настанени в болница пациенти с COVID-19, както и смъртността, предава БТА. 

"Резултатите от продължилото осем месеца изследване показват, че еднодозовата ваксина предизвиква силен неутрализиращ отговор на антитела, който не отслабва. Дори наблюдаваме, че се засилва с течение на времето", обяснява Матай Мамен от Johnson & Johnson. 

Имунната система на ваксинираните с препарата дава силен отговор срещу всички познати варианти на новия коронавирус, включително и срещу "Делта", допълват от американската компания.  

От Pfizer-BioNTech, Moderna и AstraZeneca вече обявиха, че препаратите им са ефективни срещу бързо разпространяващия се вариант "Делта" на новия коронавирус. По данни на Световната здравна организация вариантът "Делта" сега е доминиращ в целия свят. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ