Отварят мобилни пунктове за ваксинация в цялата страна

Отварят мобилни пунктове за ваксинация в цялата страна

Отварят мобилни пунктове за ваксинация в цялата страна

Мобилни пунктове за ваксинация ще работят днес във София, Велико Търново, Плевен и Ямбол.

Това е необходимо тъй като България е сред последните места по дял на ваксинираните в Европа.

У нас са поставени 26 дози на 100 души население. За сравнение в съседна Сърбия например са поставени 78 дози ваксини на 100 души население, в Гърция 86 дози на 100 души, дори в Северна Македония, докато доскоро въобще не разполагаше с ваксини са поставени повече – 31 дози на 100 души. А в Унгария са поставени по 105 дози на 100 души население.

Във Велико Търново зеленият коридор е от 10 до 14 часа - на втория етаж в мола на града. На място ще бъдат два мобилни екипа.

В Ямбол имунизация ще можете да си направите от този час до 12-сет - в "Парк хотел Ямбол", а в Плевен мобилните екипи ще ви очакват на площад Възраждане, пред Мавзолея. От 8 до 12 и от 16 до 19 часа.

Още два големи търговски центрове се включват в инициативата за масова ваксинация срещу Ковид-19 в столицата. С тях местата в София, на които столичани могат да се имунизират този уикенд, стават общо 7, информират от Столичната община.

Имунизация ще има в The Mall (ниво -2) на бул. "Цариградско шосе" и в "Bulgaria Mall" (ниво 1) на бул. "България". Работното им време ще е от 13:00 до 18:00 ч.

Освен това от 9:00 до 16:00 ч. имунизация срещу Ковид-19 ще може да се прави и в Културния дом в кв. "Дружба", както и в читалище "Асен Златаров" в кв. "Христо Ботев“.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ