СЗО призова Китай да допусне нейни експерти в разследване за COVID-19

СЗО призова Китай да допусне нейни експерти в разследване за COVID-19

СЗО призова Китай да допусне нейни експерти в разследване за COVID-19

Световната здравна организация призова китайските власти да позволят на нейни специалисти да участват в разследването на произхода на коронавирус. Това обяви в интервю за Фран прес говорителят на СЗО Тарик Язаревич. „СЗО иска да си сътрудничи с чуждестранни партньори и по покана на китайските власти да участва в разследването.“, каза той.

По-рано представителят на СЗО в Китай Гауден Галеа заяви, че организацията има данни, че страната „провежда някакво национално разследване“, но чуждестранните експерти не са имали право да участват в него. Той добави, че СЗО продължава да изпраща искания до китайското ръководство с предложения за включване на нейни експерти в проучването на естеството на COVID-19.

Призивите от различни държави за пълномащабно разследване на произхода на новия коронавирус, причинил незапомнена в най-новата история на човечеството по мащабите си и тежки последствия пандемия се засилват в последните дни, като бяха подкрепени публично и от председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен. Американският президент Доналд Тръмп пък е по-радикален в действията си и открито твърди, че вирусът е произлязъл от лаборатория в Ухан - китайският град, от който тръгна пандемията. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ