СЗО вижда признаци на забавяне на епидемията в Европа

СЗО вижда признаци на забавяне на епидемията в Европа

СЗО вижда признаци на забавяне на епидемията в Европа

В Европа има признаци за забавяне на разпространението на новия коронавирус, въпреки че ситуацията остава сериозна към момента, заяви днес директорът на европейския клон на Световната здравна организация (СЗО) Ханс Клуге, цитиран от Франс прес.
"Въпреки че ситуацията продължава да е доста тревожна, започваме да виждаме окуражаващи знаци", посочи Клуге на пресконференция, излъчвана онлайн от Копенхаген.
В Италия, която е европейската държава с най-много заразени с коронавируса, се наблюдава леко намаляване на новите случаи на заразяване, въпреки че още е прекалено рано да се каже, че пандемията там е достигнала своя апогей, изтъкна той, цитиран от БТА.
СЗО Европа, която отговаря за територия от Атлантическия до Тихия океан и в която членуват 53 страни, толкова различни, като например Русия и Андора, вече регистрира 220 000 случая на заразяване с коронавируса и 11 987 починали.
Близо 60 процента от заразените и 70 процента от починалите от коронавируса по света са в Европа, отбеляза Клуге.
В същото време ръководителят на СЗО Европа посочи, че безпрецедентните мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса са спечелили време за държавите на континента и са намалили натиска върху здравните им системи.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ