"Девин" насърчава разделното събиране със специално съобщение на етикетите

Девин насърчава разделното събиране със специално съобщение на етикетите

"Девин" насърчава разделното събиране със специално съобщение на етикетите

Лидерът на пазара на бутилирана вода в България „Девин“ ЕАД започва да поставя върху етикетите на своите марки DEVIN Изворна и DEVIN Минерална специално лого, което да напомня на потребителите за разделното събиране на опаковките след консумация. Бутилките с марка DEVIN са 100% рециклируеми и за разлика от повечето опаковки на храни, напитки и козметика, не се нуждаят от предварително измиване, преди да бъдат изхвърлени в контейнера за пластмаса.

„Пластмасовите опаковки за еднократна употреба имат по-нисък въглероден отпечатък спрямо повечето алтернативи. Важно е да ги събираме разделно и предаваме за рециклиране в правилния контейнер, за да не останат в околната среда. Чрез етикетите на нашите продукти ще напомняме на потребителите за отговорна употреба на опаковките. Искаме да ги вдъхновим заедно да върнем жеста на природата - тя ни дава чиста, натурална вода от сърцето на Родопите, а ние смачкваме и връщаме нейната опаковка на правилното място след консумация. Амбицията ни е да насърчим разделното събиране на пластмасовите бутилки и да го превърнем в устойчив навик на милионите ни потребители.", пояснява Петя Манастирска, ръководител „Устойчиво развитие и качество“ в „Девин“ ЕАД.

Компанията ще насърчава отговорното поведение към природата не само чрез своите продукти, но и с много други различни кампании и дейности в името на опазването на природата и околната среда, обединени под комуникационната платформа „Да върнем жеста на природата“.

Решено в цветовете на океана и земята, новото лого напомня едновременно на бутилка, на знака за безкрайност и на пясъчен часовник - триединство, което символизира и напомня за индивидуалната отговорност и възможност за разумното използване на природните ресурси. Компанията обръща внимание, че консумирането на натурална вода е общуване с природата, а потребителите могат да бъдат нейните съвременни герои, като се погрижат пластмасата да бъде събирана разделно и рециклирана, вместо да остане в околната среда.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ