Екология

Eco Partners App - полезният съюзник в разделното събиране на отпадъци от опаковки

Eco Partners App - полезният съюзник в разделното събиране на отпадъци от опаковки

От какво имаме нужда, за да започнем да се отнасяме по-отговорно към едно от лесните решения за личен принос към по-устойчиво бъдеще – разделното събиране на отпадъци от опаковки?

1). От повече информация, за да сме убедени, че това е важно и полезно за всички; 2). От превръщането на осмислянето в ежедневен навик; 3). От удобна и лесна навигация дали навикът попада винаги на точното място.

Всичко това събира в едно екипът на Еко Партнърс България в най-новия си продукт, създаден в полза на разделното събиране на отпадъци от опаковки, по-чистото настояще и устойчиво бъдеще – мобилното приложение Eco Partners App. То идва, за да запълни „белите полета“ по отношение на информираност и разбиране за разделното събиране на отпадъци от опаковки, като едновременно с това го модернизира, дигитализира и прави процеса достатъчно увлекателен, че да ангажира и задържи вниманието ни.

Разработено от водещ екип в оползотворяването на отпадъци от опаковки, приложението е насочено към социално отговорния потребител, който да бъде приобщен към дългия и сложен процес по рециклиране. Как? Отговаряйки на въпроса “в кой контейнер да изхвърля тази опаковка”, приложението услужливо развенчава всяко съмнение в това отношение.

Налично в Google Play и App Store, мобилното приложение се отличава с достъпност и лекота на работата, има семпъл и приветлив дизайн, интуитивно е,борави се удобно с всичките му основни функции: сканиране, локализиране & сигнализиране и кратък образователен гайд за разделното събиране на отпадъци от опаковки. Стъпка по стъпка, ето как работи то:

Сканиране

При сканиране на баркода върху която и да е опаковка в приложението получаваме информация относно материала, от която е изработена и съответно може ли тя да бъде изхвърлена в някой от цветните контейнери на ЕП. А ако това е възможно – получаваме веднага лесна насока в кой точно.

Локализиране & Сигнализиране

За да бъде от още по-голяма полза за потребителите си, приложението си служи с локацията на устройството, от което се използва, за да изчисли къде може да бъде открит най-близкият контейнер на Еко Партнърс в общините, обслужвани от организацията - а те вече са 18. Освен това максимално улеснено е и подаването на сигнали за вече локализираните контейнери.

Правила

Повишената информираност стои в основата на приложението, ето защо за всеки потребител е достъпен и кратък образователен гайд, който да напомня какво може и не може да се изхвърля в цветните контейнери; какви стъпки да бъдат изпълнени преди предаване на дадената опаковка и къде.

И защото всяко начало е трудно без малко помощ от приятел, Еко Партнърс ни приканва да станем още по-активна част от промяната, като помогнем с набирането на възможно най-много продукти в базата данни. Процесът по добавяне на продукт е също толкова улеснен: сканираме баркода от опаковката, след което потвърждаваме в системата желанието си да го добавим към вече съществуващия списък - въвеждаме името му и материала, от който е изработена опаковката, добавяме снимка и готово. Побързайте да го направите, защото вече е в ход, стартиралата през миналата седмица едномесечна кампания за събиране на възможно най-много продуктови баркодове в базата данни на приложението, която предвижда да поощри участниците и със страхотни награди.

Вижте пълните правила на кампанията и всички награди, които можете да спечелите тук.

Следете редовно хода на кампанията и на страницата в Facebook, и на www.ecopartners.bg!

Източник: Еко Партнърс България АД

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ