Засадете дръвче с Green Week Project

Засадете дръвче с Green Week Project

Засадете дръвче с Green Week Project

Ротаракт клуб София Витоша–Изгрев организира за 7-ма поредна година най-мащабния си проект Green Week Project. Това е така наречената „зелена инициатива” на клуба, която e насочена към подобряване на условията на живот в градска среда, възстановяване и поддържане на парковите пространства чрез засаждане на дървета. 

Ротаракт клуб София Витоша-Изгрев дава начало на зелената идея през 2012-та година, когато съвместно с други 3 клуба от София засаждат 4 брези в столична градина. Оттогава инициативата се разраства и достига до страни като Гърция, Румъния, Сърбия, Непал, Индия, Франция и Аржентина. Благодарение на тази подкрепа, до момента са засадени над 1000 дървета в страната и чужбина. Проектът вече обхваща всички Ротаракт клубове на територията на страната.

Тази година се предвижда да бъдат засадениа още повече нови дръвчета в Южен парк, паркът на Военна академия и междублоково пространство в кв. „Разсадника”,  гр. София. Специално за акцията в София ще пристигнат и съмишленици от Ротаракт клуб Тревизо, Италия.

Всеки, който припознава зелената идея, може да се включи в нея на 14 април (събота) от 10.00 ч. в трите локации. За повече информация следете фейсбук страницата на проекта.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ