"Булгаргаз" внесе актуализирано заявление за утвърждаване цената на газа за август

Булгаргаз внесе актуализирано заявление за утвърждаване цената на газа за август

"Булгаргаз" внесе актуализирано заявление за утвърждаване цената на газа за август

"Булгаргаз" ЕАД изготви и внесе актуализирано заявление за утвърждаване цена на природния газ за август, с включени исканите от КЕВР отчетни стойности на ценообразуващи компоненти към 31 юли 2020 г., съобщиха от дружеството. Предложената за утвърждаване със заявлението от 1 август т.г. цена е в размер 18,67 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС), която в сравнение с утвърдената за юли на 2020 г., е по-ниска с 2,25 на сто или с 0,43 лв./MWh. 

В съответствие с изискванията на Наредба 2/2013 г. за регулиране на цените на природния газ, "Булгаргаз" ЕАД депозира в КЕВР на 10 юли 2020 г. заявление за утвърждаване цена на природния газ за август 2020 г., в размер 19,52 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС) за крайни снабдители на природен газ и за лице, на което е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия, съобщиха от дружеството. 

Предложената в заявлението от 10 юли цена е образувана на база прогнозни стойности на ценообразуващи компоненти, поради липсата на отчетна информация към момента на внасяне на заявлението. 

В доклада на работната група на КЕВР, публикуван на интернет страницата на Регулатора, относно заявлението на "Булгаргаз" ЕАД за утвърждаване на цена за м. август 2020 г., се съдържа предложение при утвърждаването на цената за август 2020 г., същата да бъде съобразена със стойността на спотовия компонент към 31 юли 2020 г. 

В допълнение към това предложение, на 23 юли 2020 г. в "Булгаргаз" ЕАД е било получено писмо от Регулатора, с искане за предоставяне на отчетни ценообразуващи елементи, които към момента на внасяне на заявлението на "Булгаргаз" ЕАД - 10 юли 2020 г. не са били известни, се посочва в прессъобщението. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

На днешната дата, 7 декември. Рождениците днес
Какво можем да научим от сагата около Сам Алтман за лоялността на работно място
"Пирогов" завежда колективен иск срещу министър Хинков, шефът на болницата поиска проверка от Прокуратурата
Цитат на деня
Времето: Валежите продължават, в масивите от Западна България ще се образува нова снежна покривка
Републиканците в Сената на САЩ блокираха нова финансова помощ за Украйна и Израел
Yum! Brands купува над 200 ресторанта на EG Group в Обединеното кралство и Ирландия
Терзиев: Крайният срок да имаме председател на Столичния общински съвет е 12 декември