ЧЕЗ започва преговори с друг кандидат-купувач

ЧЕЗ започва преговори с друг кандидат-купувач

ЧЕЗ започва преговори с друг кандидат-купувач

ЧЕЗ възнамерява да започне паралелни преговори с Индиа Пауър за покупка на българските активи на електроенергийния оператор. Това е следващия поред класиран кандидат - купувач след "Инерком България", съобщи говорителката на ЧЕЗ Алице Хоракова в комюнике, публикувано от БТА. Индиа Пауър потвърди своя продължаващ интерес за покупка на българските активи на ЧЕЗ, припомня тя.

Срокът, определен на Инерком да изпълни предварителните условия за покупка на българските активи на ЧЕЗ Груп, изтече на 30-ти ноември 2018 г. Въпреки че не са изпълнени предварителните условия, споразумението за продажба на дяловете, сключено с Инерком за покупка на българските активи, остава в сила, посочват от чешката компания. Въпреки това ЧЕЗ възнамерява да започне паралелни преговори с Индиа Пауър - следващия класиран кандидат - който вече потвърди своя продължаващ интерес за покупка на българските активи на ЧЕЗ. 

Това изявление хвърля повече светлина върху повода за появилото се днес съобщение до медиите от страна на Инерком, в което българското дружество посочва, че полага всички необходими усилия за изпълнение на отлагателните  условия по договора и по-конкретно, получаване на регулаторно разрешение и че е в очакване на  одобрението му.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ