EVN смени името си

EVN смени името си

EVN смени името си

Електроразпределителната компания в Югоизточна България вече се казва "Електроразпределение Юг" /ЕР ЮГ/, обявиха от дружеството.

Компанията изцяло променя и корпоративната си идентичност.

С промяната на името си тя става първото разпределително дружество в България, което изпълнява изискването на Директива 72 на Европейския парламент и чл. 113"а" на българския Закон за енергетиката, обясни на пресконференция ръководството й.

Нови ще са името, логото на компанията и интернет-страницата й - www.elyug.bg, която ще съдържа цялата информация за разпределителната мрежа в Югоизточна България.

Страницата www.evn.bg продължава да функционира с информация за останалите компании от групата на EVN в България. Без промяна остават Общите условия на компанията, нейните точки за контакт и адреси по места. Телефонът за връзка при аварии също е непроменен - 0700 10007, като се променя само имейлът за контакт- info@elyug.bg.

Няма да има промяна в издаването, в местата и в начините за плащане на фактури за електроенергия на клиенти на регулирания пазар в Югоизточна България, уточниха специално от компанията. Непроменен остава и телефонният номер за информации за фактури към "EVN България Електроснабдяване" - 0700 1 7777. Не се променя и собствеността на "Електроразпределение Юг" ЕАД, ще се наложи само актуализация на лицензиите с новото име.

От енергийната компания отчетоха постиженията си за годините, в които са на българския пазар - 2005-2017, измерващи се в общи инвестиции за 1,5 млрд. лева и 1,3 млрд лева - директно инвестирани в мрежата за изграждането на 60 хил. километра от нея. Така технологичният разход е силно намален под 10 на сто.

Акцент през последните години е било разширяването на системата за дистанционно отчитане, обхванало над 600 000 дистанционни електромери и над 1/3-та от клиентите.

През следващите пет години компанията ще продължи да работи за достигане на пълна либерализация на пазара, насочена към битовите клиенти

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ