Норвегия намалява производството на петрол за пръв път от 18 години

Норвегия намалява производството на петрол за пръв път от 18 години

Норвегия намалява производството на петрол за пръв път от 18 години

Норвегия, най-големият производител на петрол в Западна Европа, ще намали производството от юни до декември 2020 г. За първи път от 18 години насам страната се присъедини към други големи производители, за да подкрепи цените.

Намаленията ще се извършват от нивото 1,859 милиона барела на ден. Горната граница през юни ще бъде 1.609 милиона барела на ден, докато горната граница през втората половина на годината ще бъде 1.725 милиона барела на ден.

Освен това, стартирането на производството в няколко находища ще се забави до 2021 г., пише vesti.ru.

„Ще намалим норвежкото производство с 250 хиляди барела на ден през юни и със 134 хиляди барела на ден през втората половина на 2020 г. Следователно общото производство на Норвегия през декември 2020 г. ще бъде 300 хиляди барела на ден по-малко от първоначално планираното от компаниите. Този регламент ще се прекрати до края на годината“, каза министърът на нефта и енергетиката Тина Бру.

По-рано този месец участниците в ОПЕК + се съгласиха да намалят производството от 1 май в подкрепа на пазара на петрол, който беше изправен пред спад в търсенето на фона на пандемия на коронавирус. Общо 23 държави трябва да намалят производството с 9,7 милиона барела на ден.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ