Петролът поевтиня в азиатската търговия

Петролът поевтиня в азиатската търговия

Петролът поевтиня в азиатската търговия

Цените на петрола се понижиха днес в азиатската електронна търговия, след като САЩ отчетоха най-голямото увеличение на броя на заразените с новия коронавирус за едно денонощие, а Калифорния върна някои от карантинните мерки. Това породи опасения, че бумът на Ковид-19 ще блокира съживяването на търсенето на горива, предаде Ройтерс.

Лондонският сорт Брент от Северно море, чиято цена е референтна за европейския пазар, поевтиня с 6 цента или с 0,1 на сто до 41,97 долара за барел.

Американският лек суров петрол понижи котировките си с 10 цента или с 0,3 на сто до 39,72 долара за барел в азиатската електронна сесия на Нюйоркската търговска борса. 

Вчера Калифорния направи силен ход назад в усилията отново да отвори икономиката си като забрани храненето в ресторанти на закрито в голяма част от щата, затвори барове и наложи по-строго социално дистанциране и други мерки заради нарасналия броят на заразените с Ковид-19. 

Анализатори коментираха опасенията, че при скок на случаите в щатите от гъстонаселения Слънчев пояс на САЩ, които са и най-големите потребители на автомобилни горива, съживяването на търсенето ще бъде подкопано.
 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ