Петролът поскъпна в азиатската търговия

Петролът поскъпна в азиатската търговия

Петролът поскъпна в азиатската търговия

Цените на петрола се повишиха днес в азиатската електронна търговия, насочвайки се към третата поредна седмица на възходяща тенденция. Те бяха подкрепени от усилията на основните производителки на черно злато да ограничат добива на фона на свитото търсене заради пандемията и опасенията как ще протича възстановяването на икономиката, предаде Ройтерс. 

Лондонският сорт Брент от Северно море, чиито цени са референтни за европейския пазар, поскъпна с 16 цента или с 0,4 на сто до 44,07 долара за барел, насочвайки се към седмично повишението на котировките с 0,5 на сто.

Американският лек суров петрол прибави 8 цента или 0,2 на сто и в азиатската електронна сесия на Нюйоркската търговска борса се търгуваше за 42,90 долара за барел с тенденция да отчете поскъпване от 2 процента за седмицата.

И двата основни сорта поевтиняха вчера с близо 1 процент след новината за силно увеличение на новите молби за обезщетение при безработица в САЩ през миналата седмица.

Междувременно от вътрешен доклад на ОПЕК стана ясно, че форматът ОПЕК+, който обединява и основните производителки извън картела, се е съсредоточил върху прилагането на квотите. Членките, които са превишили лимитите си, ще трябва да орежат добива, отбелязва Ройтерс. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ