Светослав Делчев: Атаките към "Булгаргаз" са преднамерени

Светослав Делчев: Атаките към "Булгаргаз" са преднамерени

Атаките към "Булгаргаз" са преднамерени. Търси се проблем. Подозренията са, че става въпрос за частен интерес. Има политически натиск, надявам се че не се върви към смяна на ръководството. Няма злоупотреби в "Булгаргаз", дружеството не е в криза. Това заяви в ефира на БНТ Светослав Делчев, член на Съвета на директорите на "Булгаргаз".

По думите му, идеята е "Булгаргаз" да бъде оставен на регулирания пазар само като обществен доставчик, а свободният пазар да го освободи, да не продава на корпоративните клиенти, например стъкларската индустрия.

"Прави се стандартна проверка на документите, те се предоставят, и в момента тече проверката, но не ни притеснява, "Булгаргаз" е изключително проверявано през годините. Свикнали сме да има надзор над нашата дейност, аз не съм сигурен, че има сигнал, нямам такава информация. Възможно е ДАНС сами да са се сезирали. Не е вярно, че дружеството е предавало нерегламентирано газ от хранилището в Чирен", допълни Светослав Делчев.

Според него, "Булгаргаз" продава предимно на българския пазар, като количествата са фиксирани. "За продажба не евтин газ и дума не може да става. Нямаме данни, че се търси друг играч на българския пазар, ако това се случи до 2-3 години ще изживеем Виденова зима номер 2", добави Светослав Делчев. Той изрази съмнение, че договорите с "Булгаргаз" се бавят умишлено.

"Рано е да се каже дали ще има намаление на цената на газа от февруари", каза още Светослав Делчев. 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ