Тридневен международен форум за енергийната трансформация организира УНСС

Тридневен международен форум за енергийната трансформация организира УНСС

Тридневен международен форум за енергийната трансформация организира УНСС

Тридневна научна конференция, посветена на трансформацията в енергетика, инфраструктура и еМобилността организират Центърът за енергиен бизнес и инфраструктура към УНСС съвместно с американските Colorado State University, University of Colorado Boulder, Colorado School of Mines и National Renewable Energy Laboratory. Събитието ще се излъчва в реално време, а тези, които искат да го проследят, могат да направят безплатна регистрация на сайта на конференцията.

Форумът ще се проведе в три модула, всеки от които на отделна дата, през интервал от една седмица. Първата сесия ще е на 4 ноември. Тя е посветена напредизвикателствата пред трансформационния процес на критичната енергийна инфраструктура и е с участието на зам. -министърът на енергетиката инж. Георги Самандов, Кирил Бошов, председател на Надзорния съвет на ЧЕЗ, Кнут Абрахам, депутат от германския парламент, Бил Ритър, бивш губернатор на Калифорния и настоящ директор на Центъра за нова енергийна икономика на САЩ, Браян Уилсън, директор на Института по енергетика на Държавния университет на Колорадо, Мори Доби, изпълнителен Директор на Колорадо Енерджи рисърч колаборатори и Маги Мен, мениджър на Центъра за интегрирана мобилност.

Вторият модул е на 11 ноември и е посветен на ИТ инфраструктурата, научните изследвания, иновациите и финансирането в тази област. В него ще участват зам.-министърът на финансите Моника Димитрова - Бийчър, Георги Ганев, регионален мениджър на IBM, Крейг Патридж, ръководител катедра Компютърни науки към Държавния университет на Колорадо, Алис Джаксън, президент на Xcel Energy, Чавдар Рисин, регионален търговски ръководител на Citi Bank за Централна и Източна Европа, Ян Ланге, директор на програма Икономика на минералите и енергията, Колорадо Скул ъф майнс.

В последният трети ден на форума - 18 ноември, акцентът ще бъде поставен върху водорода и инфраструктурата за интелигентни градове. Участие в този панел ще вземат проф. д-р Христина Николова, къководител Катедра Икономика на транспорта и енергетиката на УНСС, Уил Туур, директор на Колорадо енерджи офис, Росен Даскалов, основател на Sin Cars, проф. д-р Пламен Атанасов от университета Калифорния-Ирвин, Браян Пивовар, старши изследовател към Националната лаборатория за ВЕИ на САЩ и Уилсън Смит от Юнивърсити ъф Колорадо Боулдър.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Успехът опира до три неща
Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 2 до 8 октомври
Димитър Манолов: Никой не знае какво пише в териториалните планове
Сирените за ранно предупреждение в страната ще бъдат тествани на 2 октомври
Allianz Trade предупреди за чувствителен риск от забавени плащания в 11 от секторите на българската икономика
НАП обяви новите банкови сметки за плащане на данъци и осигуровки
Apple отрече титаниевата рамка на iPhone 15 Pro да допринася за прегряването му
ДПС също няма да подкрепи увеличението на данъчната ставка за ресторантьорския бизнес