Amazon и Visa постигнаха споразумение за таксите при плащанията

Amazon и Visa постигнаха споразумение за таксите при плащанията

Amazon и Visa постигнаха споразумение за таксите при плащанията

Картите Visa ще се приемат във всички магазини и сайтове на Amazon като част от ново глобално споразумение, съобщиха двете компании, цитирани от Ройтерс.

Гигантът в онлайн търговията на дребно заяви, че няма да изключи кредитните карти Visa от разплащателните средства на уебсайта Amazon.co.uk в Обединеното кралство и че клиентите на компанията в Австралия и Сингапур вече няма да плащат допълнителна такса за използване на кредитна карта Visa.

„Наскоро постигнахме глобално споразумение с Visa, което позволява на всички клиенти да продължат да използват своите кредитни карти Visa в нашите магазини“, коментира говорител на Amazon в имейл до Ройтерс.

Новината идва, след като през ноември Amazon съобщи, че ще спре да приема плащания, направени с кредитни карти Visa, издадени в Обединеното кралство, заради високите такси за трансакции на острова.

По-рано тази година обаче компанията за електронна търговия съобщи, че няма да спре да приема издадените във Великобритания кредитни карти Visа като средство за разплащане в сайтовете си в Обединеното кралство, като добави, че работи с Visa за разрешаване на конфликта относно таксите за трансакции.

Дотук се стигна, след като наложено от ЕС ограничение върху таксите, които начисляват издателите на карти, отпадна след Брекзит.

„Visa се радва, че постигна широко, глобално споразумение с Amazon. Това споразумение включва приемането на Visa във всички магазини и сайтове на Amazon, както и съвместен ангажимент за сътрудничество по нови продукти и технологични инициативи“, каза говорител на Visa в имейл до медията.

Миналия месец британските законодатели заявиха, че планират да проучат внимателно увеличенията на таксите, които Visa и Mastercard начисляват при трансакциите, след като регулаторът на плащанията в страната не намери доказателства, които да оправдаят повишенията.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ