Тревожат ли се мениджърите на хедж фондове за инфлацията?

Тревожат ли се мениджърите на хедж фондове за инфлацията?

Тревожат ли се мениджърите на хедж фондове за инфлацията?

Прочуване американската банка Bank of America установи, че близо три четвърти от мениджърите на фондове смятат, че настоящият скок на потребителските цени ще се успокои, пише Маркетуоч.

Потребителската инфлация в САЩ се повиши до близо 13-годишен връх от 5%, през май, което накара някои анализатори да изразят опасения от продължителен и устойчив ръст на инфлацията. От Федералния резерв на САЩ обаче продължават да са на мнение, че ръста на цените е преходен, макар че по време на двудневното си заседание, приключило в сряда, повиши прогнозата си за инфлацията, като сега очакват тя да нарасне до 3,4% през 2021 г., след като през март прогнозата бе за 2,4%.

Според прочуването на Bank of America 82% от 224 мениджъри на фондове по света, управляващи активи на стойност 645 млрд. долара, споделят мнението на централната банка на САЩ, че инфлацията е временна. Само 23% смятат, че ръстът на цените ще бъде устойчив.

В същото време мендижърите на фондове продължават да са оптимисти за икономическото възстановяване, макар и според тях картината да е толкова розова, колкото са си представяли през април. Цели 75% от анкетираните смятат, че световната икономика ще се подобри, което е с 9 процентни пункта по-малко в сравнение с анкетата от април.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ