ББР е гарантирала кредити за 320 млн. лв. от началото на пандемията

ББР е гарантирала кредити за 320 млн. лв. от началото на пандемията

ББР е гарантирала кредити за 320 млн. лв. от началото на пандемията

На над 320 млн. лв. възлизат кредитите, които са били отпуснати на бизнеса с гаранции, предоставени от Българската банка за развитие, съобщи институцията.

Общият размер на кредитите, отпуснати на физически лица по програмата за помощ на пострадалите от противоепидемичните мерки срещу COVID, надхвърля 250 млн. лева. От тях са се възползвали общо 52 555 души, което прави средно по 4800 лв. на човек.

Продължава и търсенето на безлихвени заеми по гаранционната програма в подкрепа на хора, лишени от възможността да полагат труд поради пандемията, съобщават още от банката.

ББР продължава да осигурява ликвидност и сигурност за фирмите, засегнати от пандемията от COVID-19. През месец юни ББР е осигурила гаранции по кредити за бизнеса на обща стойност 24 млн. лв. по сключени 151 договора.

През юли банките-партньори по антикризисната програма са получили от ББР потвърждение за гарантиране на 94 кредита на стойност над 23 млн. лв. Документи за кандидатстване за финансирането се подават в офисите на 8-те банки-партньори: БАКБ, Инвестбанк, Пощенска банка, УниКредит Булбанк, Банка ДСК, ПИБ, Алианц Банк и ОББ. Кредитите се одобряват и отпускат от търговските банки, като ББР осигурява ганранции при липса на достатъчно обезпечение от бизнеса.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ