БНБ разреши вливането на ТБ "Виктория" в "Инвестбанк"

БНБ разреши вливането на ТБ Виктория в Инвестбанк

БНБ разреши вливането на ТБ "Виктория" в "Инвестбанк"

Управителният съвет на БНБ разреши да се извърши преобразуването на Търговска банка „Виктория“ ЕАД чрез вливане в „Инвестбанк“ АД. Решението е било взето днес, става ясно от съобщение, изпратено до медиите тази вечер.

„Инвестбанк“ АД ще стане универсален правоприемник на всички права и задължения, включени в имуществото на Търговска банка „Виктория“ ЕАД, от момента на вписване на вливането в Търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, гласи още решението.

Това е последната стъпка по сделката за придобиването на бившата дъщерна банка на КТБ. В средата на юли тази година "Инвестбанк" обяви, че е финализирала успешно сделката по придобиване на 100% от акциите от капитала на Търговска банка „Виктория“ ЕАД след получаване на нужните одобрения от компетентните регулаторни органи. Още тогава от Инвестбанк обявиха, че следващия етап  е преобразуване на „ТБ Виктория“ ЕАД чрез вливане в новия едноличен собственик, който разчита по този начин да повиши стойността на балансовите си активи.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ