КОРАДО-България изкупи обратно 12 000 акции, ще ги раздаде като бонус

КОРАДО-България изкупи обратно 12 000 акции, ще ги раздаде като бонус

КОРАДО-България изкупи обратно 12 000 акции, ще ги раздаде като бонус

КОРАДО-България, чието Общо събрание на акционерите одобри на 18 септември тази година решение за реализиране на Проект за дялово участие на служителите (ESOP - Employee share ownership project), вече изкупи обратно 12 000 акции. Те ще бъдат раздадени на работниците  и служителите на компанията под формата на бонус до края на настоящата година.

Дружеството обяви днес и финансовите резултати за първите девет месеца на годината, които показват, че продажбите и приходите остават почти на едно и също равнище в сравнение със същия период на миналата година. Продажбите са се повишили с 1%, от 408 000 броя – на 411 000 броя радиатори, а при приходите има незначителен спад от 2% - от 34, 050 млн. лева на 33, 244 млн. лева. Дружеството завършва деветмесечието с нетна печалба от 4,8 млн. лева.

Основната причина за по-ниската печалба през деветмесечието е, че през 2019 година  възнагражденията на работещите в базираното в гр. Стражица дружество бяха повишени.  Позицията на ръководството на КОРАДО-България e, че инвестицията в най-важния капитал – добре подготвени и образовани служители и работници, особено в условията на стагниращ пазар на труда, е дългосрочна стратегия за бъдещото развитие на компанията.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ