МВФ: Финансовата система в България е стабилна

МВФ: Финансовата система в България е стабилна

МВФ: Финансовата система в България е стабилна

Финансовата система в България е стабилна и не представлява риск за публичните финанси. Това заключи Изпълнителният съвет на Международния валутен фонд (МВФ), който обсъди и одобри „Оценката на стабилността на финансовата система в България". Тя е важна част от процедурите във връзка с Програмата за оценка на финансовия сектор в България (Financial Sector Assessment Programme - FSAP). Това е основният документ, който МВФ приема в рамките на тази програма, като в най-скоро време се очаква и Световната банка да приеме своята оценка за финансовия сектор в България.

От МВФ подчертават усилията на българските институции за поддържане на макроикономическата и финансова стабилност и признават напредъка на реформите във финансовия сектор.

Както Министерството на финансите вече информира, Програмата за оценка на финансовия сектор в България започна през месец юли 2016 г. с организиране на предварителна мисия на МВФ и Световната банка, като тя ще подпомогне българските власти в следващите действия по отношение на реформите във финансовия сектор и осигуряването на устойчивост на българската икономика.

Повече подробности можете да намерите ТУК.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ