PayPal напуска съюза за криптовалутата на  Facebook

PayPal напуска съюза за криптовалутата на  Facebook

PayPal напуска съюза за криптовалутата на  Facebook

Глобалната система за разплащане PayPal излиза от Асоциацията Libra, създадена за стартирането на бъдещата криптовалута на Facebook под същото име.

PayPal бе един от 28-те корпоративни членове на асоциацията Очакваше се всички учредители да инвестират минимум по 10 милиона долара за финансиране на оперативните разходи на проекта. Тези инвестrции обаче все още не са направени. През седмицата The Wall Street Journal съобщи, че Visa, Mastercard и други финансови партньори в асоциацията, също са в процес на преразглеждане на участието след реакция на правителството. Те са получили писма от финансовото министерство с молба за пълен преглед на техните програми срещу прането на пари и как дигиталната валута Либра ще се впише в тях. Когато обаче компаниите, членуващи в асоциацията, са поискали от "Фейсбук" информация по тези въпроси, не са получили подробни отговори.

Mastercard и Visa размислиха за участието си в криптовалутата на Фейсбук

PayPal е първият от партньорите, който предприема радикална стъпка за изтегляне от проекта. „Взехме решение да се откажем от по-нататъшно участие в Асоциация Либра към този момент и od се фокусираме главно върху основните ни бизнес приоритети и проекти в желанието си да демократизираме още повече достъпа до финансови услуги“, се казва в разпространеното официално съобщение на PayPal. Оттеглянето на компанията може да означава, че асоциацията започва да се разпада, коментират наблюдатели.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ