Пет съвета как да спестите пари

Пет съвета как да спестите пари

Пет съвета как да спестите пари

Пандемията, причинена от Covid-19, нанесе икономически удар на много домакинства, но кризисните времена са идеалното време да разработим формули, от които да извлечем полза за нашите финанси. Сега повече от всякога трябва да осъзнаем важността на спестяването. Това доказва и проучване, проведено от холандския финтех Peaks (Peaks е инвестиционно приложение, основано през 2016 г. в Амстердам), според което над 88% от испанците са загрижени за финансовото си бъдеще, пише eleconomista.es

За да посрещне това последно тримесечие на 2020 г. и да започнете новата година с допълнителна сума в портмонето си, приложението за микроинвестиции отправя 5 съвета към потребителите. 

Следвайте правилото 50/30/20 - Това е ключова техника за контрол на месечните доходи. 50% от спечеленото трябва да отиде за основни разходи, 30% можете да посветите на онези капризи, които искате, и 20% от доходите си трябва да отделите за спестяване за бъдещето. Така бихте могли да знаете къде отиват парите ви и какви суми да спестявате всеки месец.

Планирайте седмично меню - Организирайте храненията по седмици, за да не ядете навън и да не купувате лакомства в последния момент. По този начин се спестяват пари и време за тези, които трябва да се хранят на работа. Поставяйки приготвените контейнери за храна в хладилника ще ви освободи от дилемата какво да сготвите в останалите дни от седмицата.

Правете списъци с неотложните сметки - Идеалният начин да сте напълно наясно с разходите си е да създадете списъци с неотложните сметки. Така ще можете по-ясно да прецените каква е реалната сума, която можете да похарчите за ваши нужди.

Инвестирайте парите, за да увеличите спестяванията си - Наличните спестявания в банката не ви носят никаква полза. Решението е те да растат като инвестирате разумно. Разбира се, вие ще прецените в какво - било то в недвижим имот, чужда валута и фирмени акции. 

Визуализирайте целта си за спестяванията си - Няма по-голяма мотивация за генериране на спестявания от това да имате ясна представа в какво искате да инвестирате усилията си. От къщата на мечтите ви до най-материалния обект, това може да стане възможно, ако фокусирате всичките си сили върху него. 

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Започват проверки в цялата страна на компаниите за бързи кредити
Вицепрезидентът: С нетърпение чакам да има правителство, макар че една реплика ме разтревожи
САЩ избегнаха фалит: Сенатът одобри сделката за тавана на дълга
ОПЕК забрани на журналисти от Ройтерс, Блумбърг и "Уолстрийт Джърнъл" да посещават централата на картела във Виена
Николай Денков: С ГЕРБ си нямаме доверие, но съставът на кабинета е консенсусен
17 депутати наказани с порицание за сблъсъка в парламента
Големи американски компании обмислят изтегляне на производството си от Китай и Виетнам
Страните от БРИКС зоват за ребалансиране на глобалния ред