Santander изкупува европейския бизнес на Wirecard

Santander изкупува европейския бизнес на Wirecard

Santander изкупува европейския бизнес на Wirecard

Испанската банкова група Santander ще изкупи европейския бизнес на германския доставчик на финансови услуги Wirecard, който фалира и предизвика безпрецедентен скандал, предаде Франс прес.

Banco Santander ще придобие технологичната платформа на Wirecard в Европа, както и всичките необходими активи, които бяха същността на нейната дейност, съобщи в комюнике Майкъл Жафе, ликвидатор на баварската фирма.

Стойността на сделката не се съобщава от двете компании, но според германския в. "Зюддойче цайтунг", който цитира информирани източници, става дума за близо 100 милиона евро, предава БТА.

Мнозинството от близо 600-те останали служители на Wirecard, които са заети в подразделението за управление на финансови дялове и в банковия филиал, ще бъдат прехвърлени в Santander, се допълва комюникето.

Испанската водеща банкова група ще ускори растежа си в Европа в сектора на разплащателните услуги с тази сделка, отбелязва АФП.

От откриването преди три месеца на процедурата по несъстоятелност на Wirecard, ликвидаторът е продал активи на германската група в Бразилия, Румъния и Северна Америка. Подготвят се такива сделки в Азия, Южна Африка и Турция, уточни Франс прес.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ