Русия нападна Украйна

Франция: Трябва да проведем тотална икономическа и финансова война срещу Русия

Франция: Трябва да проведем тотална икономическа и финансова война срещу Русия

Ще предизвикаме срив на руската икономика чрез западните икономически санкции, въведени в отговор на руската инвазия в Украйна, заяви френският министър на икономиката Брюно Льо Мер, цитиран от Ройтерс.

Съотношението на икономическите и финансови сили е тотално на страната на Европейския съюз, който тепърва открива икономическата си мощ, допълни министърът пред радио "Франс енфо" (France Info).

"Санкциите са страшно ефективни. Трябва да проведем тотална икономическа и финансова война срещу Русия", изтъкна Льо Мер.

Запитан кои са точните мишени на тази война, той уточни, че става въпрос за Русия, Владимир Путин и неговото правителство. Министърът обаче поясни, че руският народ също ще плаща последиците.

Льо Мер не отхвърли възможни последствия за европейските страни, но по думите му те ще бъдат незначителни. "Русия е тази, която ще страда", увери Брюно Льо Мер. Според него е възможно Европа да има малко повече инфлация в резултат на поскъпването на енергията.

Последиците от санкциите вече се виждат, продължи министърът. Рублата се срина с 30 процента, валутните резерви на Русия се топят като сняг под слънцето, обясни той. Виждаме срив на пазара, засилване на инфлацията, ще видим опашки от руснаци, дошли за пари в банките, така че ще предизвикаме срив на руската икономика, убеден е Льо Мер.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ