Опасни жеги в Гърция, над 42 градуса днес и утре

Опасни жеги в Гърция, над 42 градуса днес и утре

Опасни жеги в Гърция, над 42 градуса днес и утре

Предупреждение за опасно високи температури има и днес в Гърция, съобщи БНР. Провеждат се масови проверки на работодателите за осигурени безопасни условия на труд. Инспекторите затварят фирмите нарушители и налагат глоби.

Новото денонощие е с температури до 42 градуса, предупреждават властите в Гърция. Високо ниво на бдителност има във всички болници.

Информират се туристите за рисковете от продължително стоене под слънцето. Някои отворени археологически музеи не работят в часовете на високи температури.

Във всяка община има климатизирани зали, където всеки, дори и чужденците, могат да останат в жарките часове. Синоптиците прогнозират, че опасно високите температури ще продължат до утре.

Лекарите препоръчват да се пие много вода, да се консумира лека храна без алкохол и децата да не се оставят на плажа повече от час. Пътувайте в късните часове на деня, съветват от полицията.

Зачестили са и случаите на удавяне на непредпазливи туристи. На всеки плаж има спасители. Препоръчва се да не се плува на места, където има подводни течения.  

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ