Тръмп: Приготви се, Русия, ракетите към Сирия идват!

Тръмп: Приготви се, Русия, ракетите към Сирия идват!

Тръмп: Приготви се, Русия, ракетите към Сирия идват!

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди Русия да се подготви за американски ракети, които ще бъдат изстреляни срещу Сирия, в отговор на предполагаемата химическа атака в град Дума, предаде „Ройтерс“.

Изявлението на Тръмп дойде, след като руският посланик в Ливан Александър Засипкин заяви, че всяка американска ракета, изстреляна срещу Сирия, ще бъде свалена от руските военни сили.

„Русия се закани да свали всяка ракета, изстреляна срещу Сирия. Приготви се, Русия, защото те ще дойдат - хубави, нови и „умни“! Не трябва да бъдете партньори с животно, което избива собствения си народ с газ и изпитва удоволствие от това!“, написа Тръмп в Twitter, визирайки подкрепата на Москва за сирийския президент Башар Асад.

В отговор на изказването на Тръмп, говорителката на руското външно министерство Мария Захарова написа във Facebook, че „умните ракети трябва да летят към терористите, а не към легитимното правителство на страната“.

Захарова заяви, че очакваният ракетен удар на САЩ може да бъде използван за заличаване на доказателствата за атаката с химическо оръжие в сирийския град Дума. Дамаск и Москва отричат да носят отговорност за атаката.

От Кремъл заявиха по-рано днес, че се надяват всички страни, които участват в конфликта в Сирия, да избегнат допълнително дестабилизиране на бездруго крехката ситуация в Близкия изток и че продължават да търсят диалог със САЩ.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ