Илияна Йотова не вярва да се стигне до скъсване на дипломатическите отношения с Русия

Илияна Йотова не вярва да се стигне до скъсване на дипломатическите отношения с Русия

Илияна Йотова не вярва да се стигне до скъсване на дипломатическите отношения с Русия

Не вярвам да се стигне до скъсване на дипломатическите отношения с Русия. Това заяви пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя все още се надява да бъде намерен компромисен вариант, така че и двете страни да направят стъпка назад. 

"За мен най-добрият вариант е преразглеждане на наредбите в един двустранен диалог и там, където наистина има доказателства - руските дипломати да бъдат отзовани", посочи тя. Според нея няма никаква полза от радикални ходове и от двете страни.

"Що се отнася до начина, по който беше проведена цялата тази процедура, мисля, че вече достатъчно ясно стана, че 4-5 ден никой в държавата не може да поеме отговорността кой е взел това решение", добави още вицепрезидентът. 

Йотова пожела успех на номинирания за премиер Асен Василев както в преговорите, така и за съставяне на правителство. Тя посочи, че от "Продължаваме Промяната" са били умерени песимисти и умерени оптимисти за създаване на кабинет в рамките на този парламент. 

"Това, което на мен ми хареса е, че този път като че ли нямаше заявка непременно да намерят мнозинство, а по-скоро да обединят народните представители около очертаните приоритети. Тези приоритети няма да срещнат никаква съпротива от наша страна, защото бяха и наши още от 2020 г.", увери пред журналисти Йотова.

Според нея от ПП са дали шестмесечна рамка на програмата, около която да търсят подкрепа, за да не стане както досега - "чудесни намерения, коалиционно споразумение и в крайна сметка пак се стига до тук".

Разговорът при връчването на мандата вчера беше много конструктивен, обобщи Йотова. По думите й, Василев е начертал една много амбициозна програма, представена при връчването на мандата. В нея е всичко това, което не е свършено до този момент. Важното е сега наистина да бъде овладяна инфлацията, за да не стане така добрите мерки и резултати да бъдат "изядени" скоро", посочи Илияна Йотова.

Припомняме, че днес от "Продължаваме Промяната" започват консултации с партньорите в коалицията за съставяне на нов кабинет в рамките на 47-ото Народно събрание. Първи ще са от "БСП за България", като по-голямата парламентарна сила. След това ще има среща и с "Демократична България".  

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Индустрията на страха: Как да управляваме тревожността, когато всичко наоколо плаши
5 неща, които нарцисистите винаги правят, когато говорят с другите. И как да реагираме
Майкъл Блумбърг очерта план за наследяване на медийната си империя
ЕС ще отпусне 135 милиона долара на Тунис като част от пакта за миграцията
На днешната дата, 23 септември. Рождениците днес
Печалбата не винаги е важна
Бил Гейтс: Ако бях президент на САЩ щях да се боря за „изглаждане на кривата“ на епидемията
Борисов: Френското предложение е много добро, свидетели сме на страхлив премиер