В продажбите се пробива с мислене “печеля аз-печелиш и ти”

В продажбите се пробива с мислене “печеля аз-печелиш и ти”

Най-голямата компания за храни и напитки в света – Нестле, с дългогодишна история и традиции е вече 25 години на българския пазар. За това време компанията се наложи у нас като стратегически инвеститор, предпочитан работодател, доверен партньор, компания, подкрепяща редица инициативи, свързани с развитието ни като общество. Част от корпоративната социална отговорност на Нестле България е и солидният, натрупан в продължение на 20 години опит в развиване на стажантски и практикантски програми. Една от най-търсените и предпочитани такива програми е стажът в отдел Продажби на компанията. Какви са възможностите да попаднеш в нея, разказва Търговският директор на Нестле България Костадин Дамов.

- Какво е да работиш в Нестле?

- Възможност да учиш и въвеждаш практики, и решения от целия свят, и да си сътрудничиш с динамичен екип.

- Защо стажант мърчандайзер е добра стартова позиция в отдел Продажби?

- Тази позиция включва продуктово и категорийно обучение и дава възможност на кандидатите да научат кои са двигателите за ръст в различните категории продукти и да ги прилагат на практика. Позицията предоставя възможности за развитие както в продажби, така и в маркетинг. Много ръководители в отдел продажби са започнали кариерата си именно като мърчандайзери или търговски прдставители.

- Според теб какъв трябва да е профилът на човек, който иска да се занимава с търговия?

- Проактивен, любопитен и последователен. С мислене “печеля аз-печелиш и ти” и желание да променя положително нещата всеки ден.

- Какво би посъветвал младите хора, които сега започват да търсят работа?

- Да се възползват от стажантските програми, които не изискват опит и дават възможност за придобиване на знания и умения. Да бъдат смели и да следват мечтите си.

Мениджър Нюз

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ