Борисов назначи двама нови зам.-министри

Борисов назначи двама нови зам.-министри

Борисов назначи двама нови зам.-министри

Министър-председателят Бойко Борисов назначи Лилия Иванова за заместник-министър на икономиката. Тя е магистър по право и до момента беше началник на политическия кабинет на министъра на икономиката Емил Караниколов, съобщиха от ведомството.

В качеството си на зам.-министър тя ще има координираща функция спрямо новите правомощия на министъра на икономиката, свързани с новия  Закон за административното регулиране на икономическите дейности и измененията в Закона за водите.

От 2005 година професионалният й опит е свързан с работа в администрациите на няколко министерства – на младежта и спорта, на здравеопазването, на земеделието и храните и на държавната администрация и административната реформа.

Лилия Иванова е била  член на Борда на директорите на Европейския институт по публична администрация, Маастрихт, Холандия, като представител на Република България, автор е на редица публикации и на книгата „Обслужване „на едно гише“.

Световният шампион по водноспасителен многобой Стоян Андонов е назначен за заместник-министър на младежта и спорта. Завършил е висшето си образование в Национална спортна академия "Васил Левски". От 1985 г. работи в НСА "Васил Левски", като от 2017 г. е ръководител на катедра "Водни спортове". По време на своята спортна кариера е завоювал редица значими спортни постижения - той е световен шампион по водноспасителен многобой индивидуално и отборно (1981 г.) и вицесветовен шампион по водноспасителен многобой - отборно (1983 г.). Като треньор на националния отбор по водно спасяване (1987-1991 г.) има европейски шампион за мъже и трети места в Европа отборно за мъже и жени, добавиха от пресслужбата на кабинета.

 

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ