Мишел Обама откровено за децата, брака и Тръмп в новата си книга

Мишел Обама откровено за децата, брака и Тръмп в новата си книга

Откровена и смела, бившата първа дама на САЩ Мишел Обама разказва личната си история в новата си книга, издадена в Щатите, "Да станеш Мишел Обама" ("Becoming Michelle Obama"). 

Мемоарите предизвикват значително внимание сред американските медии от събота насам. В тях Мишел Обама разказва личната си история на израстване и споделя неизвестни досега подробности за живота си, семейството и отношението си към настоящия държавeн глава на Щатите Доналд Тръмп и съпругата му Мелания. 

Мишел Обама споделя за първи път, че е изгубила едно дете преди да се роди и че дъщерите ѝ са заченати с инвитро. В интервю впоследствие тя разказа, че казва това, за да насърчи жените, които не могат да родят деца, да имат повече самоувереност и за да им предаде посланието, че всичко е наред с тях и те не са "вътрешно повредени", както тя си е мислила. 

Разказва и за брака си, посочвайки че през годините със съпруга ѝ Барак Обама са посещавали брачен консултант, за да изгладят различията помежду си. 

По отношение на президента Доналд Тръмп, тя го критикува за момента, когато публично отправи въпроса за свидетелството за раждане на Барак Обама и дали Барак е роден в САЩ, с което според нея е могъл да предизвика много негативни настроения срещу съпруга ѝ и е поставил под голям риск сигурността на семейството ѝ, като е застрашил най-близките ѝ. Тя казва, че "никога няма да му прости" за това.

В отговор, Си Ен Ен излъчи, че Тръмп казва, че тя е "взела много пари", за да напише книгата си и да провокира с нея внимание и че той "никога няма да прости" на мъжа ѝ за "това, което направи с американската армия". 

Мишел Обама представи книгата си вчера на голямо събитие в град Чикаго в присъствието на телевизионната водеща Опра Уинфри, с която разговаря на сцената. Други знаменитости като актрисата Сара-Джесика Паркър също ще я подкрепят в турнето ѝ за представяне на мемоарите. 

Обиколката ѝ в Щатите ще бъде с 12 спирки, посочва онлайн сп. Тайм. На събитието в Чикаго вчера тя говори пред Унфри за всичко, от уроците си по пиано и прането на чорапи до това, че е плакала в самолета в деня, в който семейството ѝ се е изнесло от Белия дом и президента Доналд Тръмп се е нанесъл. На събитието присъстваха 14 000 души, които я посрещнаха с възгласи. На екрана за фон бяха прожектирани снимки на семейство Обама с децата им, докато Мишел говори. Фланелки с нейния образ бяха облечени от почитателите ѝ, които ги купиха за по 35 долара. Входът за събитието бе около 30 долара. 10% от приходите Обама се ангажира да даде за благотворителни цели и подпомагане на местните общности. 

Разговорът протече над 90 минути, а изборът на Чикаго не бе случаен - това е родният град на Обама. Все пак, Мишел Обама не критикува директно Тръмп. По отношение на факта, че е плакала в самолета за напускане на Белия дом, тя коментира "Когато се качих на самолета подсмърчах 30 минути. Мисля, че беше просто отпускането след 8 години, в които се стараех да правя всичко перфектно". 

"Казах на Барак: Това беше толкова трудно. Което направихме току-що. Това бе толкова трудно". 

По отношение на образованието си в колеж на Университета "Принстън" тя сподели, че е отгледана в семейството, което се е борило икономически, но и от родители, които са я окуражавали да бъде успешна. Обама споделя, че когато била малка баща ѝ се оплакал, че майка ѝ не учи децата си как да перат чорапи, защото имал толкова малко чорапи, че се налагало да суши праните на радиатора у дома. "Тогава мама каза: "Не ги уча как да си перат чорапите. Ще ги науча да отидат в колеж, за да могат да си купят пералня машина". 

Мемоарите, пуснати на пазара официално вчера, вече са бестселър в Amazon. 

Турнето на Мишел Обама за представянето им ще последва след Чикаго в Лос Анджелис, Вашингтон, Детройт, Париж и Лондон. То ще приключи следващия месец в Ню Йорк. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ