Полезното работно правило на Антъни Бурдейн
Антъни Бурдейн се е борил да се реализира в пренаситения кулинарен живот на Ню Йорк почти през целия си живот на възрастен човек, до 44-годишен, когато излизат мемоарите му "Поверително от кухнята" ("Kitchen Confidential"). Те го правят суперзвезда, световно известен шеф-готвач, "най-скандалният майстор на храната" и телевизионна личност.
Сега, на 60-годишна възраст, награденият с "Еми" водещ на "Parts Unknown" е по-успешен от всякога.
В скорошно интервю за подкаста "The New Yorker Radio Hour" на "Ню Йоркър" Бурдейн разказа повече за личната си работна етика и какво мисли и прави, за да избягва бърнаут. Той сподели, че неутрализира стреса в работната обстановка чрез личното си правило... "Не бъди задник!" (НБЗ).
"Аз имам огромен късмет - абсолютно всеки, с когото работя, го харесвам", каза той, цитиран от Business Insider. "Винаги се питам (при нови работни възможности - б.р.): виж, има много пари в това нещо, но ако телефонът ми звъни в 22 ч. нощем, ще искам ли да отида някъде? О, по дяволите, няма да го правя!", продължава той.
Това е една от причините да е бил толкова лоялен на партньорите си от продуцентска компания Zero Point Zero Production, които са с него от първото му шоу ("A Cook's Tour", 2000 г.). По думите на Бурдейн последните 16 години обиколки в света са му помогнали да реши да си постави като приоритет качеството на живота си и личното си щастие.
"Животът е твърде кратък и лоши неща, както открих в моите пътувания, може да се случат всяка минута", казва той. И добавя, че не иска да бъде засрамен от никой свой проект, който се стреми да реализира.
Миналата година Бурдейн говори с Business Insider за еволюцията си от ренегат неудачник в ранния етап на кариерата, до знаменитост без илюзии и баща на по-късен етап в живота, който не се тревожи вече за изхранването на собственото его.
"Работя наистина усилено, за да не обмислям никога кое е моето място в света", каза той. "Имам възможност да работя с хора, с които преди 10 години не бих си мечтал да мога да работя. И това е голяма промяна в професионален план и нещо, за което мисля много. Как мога творчески да се забавлявам в работата, да правя интересни неща и да не се повтарям?".
Това е неговото работно правило НБЗ в действие: Забавлявай се. Играй в работата по творчески начин. Харесвай да създаващ неща.
Ключови думи
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА
|
|
САЩ получават отсрочка от Китай за редкоземните елементи, но не и отмяна
Бизнес |Археолози разкриха 2000-годишно „мистериозно убийство“, докато снимат телевизионно предаване
Любопитно |Министърът на финансите на САЩ: Китай одобри сделката за TikTok
Компании |Как богатите увеличават глобалните вредни емисии, дори когато ги намаляват у дома
Свят |Големите победители: Кои са финалистите в "Мениджър на годината 2025"?
Мениджър на годината 2025 |Белгия и Русия си размениха в социалните мрежи заплахи с унищожение
Свят |КНСБ заплашва с протести, ако в Бюджет 2026 минималната работна заплата остане 605 евро
Политика |Какво предлага Бюджет 2026 и защо не се хареса на никого?
Икономика |„Лукойл“ е получила оферта за закупуване на международните ѝ активи. Кой е купувачът?
Бизнес |Големите победители: Кои са финалистите в "Мениджър на годината 2025"?
Мениджър на годината 2025 |Между реалността и свръхестественото: Всеки трети у нас вярва в живот след смъртта, а две трети – в кармата
България |НАП продава автогарата в Перник
Политика |Тръмп намали митата върху вноса от Китай до 47% след „невероятната“ среща със Си
Икономика |ADVERTORIAL
Кредитните карти на Fibank вече предлагат разсрочване на вноски без оскъпяване
Интер Експо Център представя изцяло обновен конгресен етаж и модернизирани изложбени зали – ново ниво в организацията на събития у нас
Коментари
Няма въведени кометари.