СЕДМИЦАТА НА ЧИЧО ВЕНЦИ

СЕДМИЦАТА НА ЧИЧО ВЕНЦИ

СЕДМИЦАТА НА ЧИЧО ВЕНЦИ

„Я паметник себе
воздиг нерукотворний“

Йорданка Фандъкова
по повод иновациите на Графа

 

„Човек когато подаде оставка, само аз си знам как подавам оставка.“...
Не, това не е мисъл на големият футболен философ Валери Божинов.
Това беше лайтмотивът на изминалата седмица у нас.
Къде е Цветанов?
Защо е в Щатите?
Кой го поръча?
А той какво поръча и за колко пари на квадратен метър?
Ще подаде ли оставка от всички постове?
Ще отговори ли на журналистическите въпроси?

Е, в края на седмицата Цветанов се появи, каза, че е говорил първо със съпругата си и после с премиер-министъра Борисов и е взел решение.
Решението е такова – подавам оставка, ама не я подавам.
Отговор на въпросите за апартамента – така е, ама не е така.
Отговор на въпросите за това кой го поръчал – Русия, ама и БСП.
Изобщо, имаше въпроси и отговори на корем – толкова много, че преядохме от информацията и се наложи да си спираме телевизорите, щото от такова информационно преяждане ще вземем да напълнеем и да получим информационна хипертония и не дай си боже медиен диабет.

А междувременно спортът ни отбеляза няколко върхови постижения.

Например това, което имаме като национален отбор по футбол успя да постигне това, което имаме като равенство, с това, което имахме като противник на негостоприемният стадион на Косово.
След мача се заговори, че националният селекционер Хубчев тайно преговарял с ФК Левски-София, което даде хляб (а и сирене) на дузина спортни журналисти, а и разсея малко тъжните български футболни фенове, които все още се опитват да се научат как се празнува след равен мач.

Само че в спортно отношение имахме и своята голяма новина.

Кубрат Пулев и брат му Тервел Пулев сразиха противниците си в Калифорния.

И тъкмо да се зарадваме на тази новина и да се провикнем с характерното „Мачкай, Кобра!“, се оказа, че Кобрата цунал след мача някакво чудо на ботокса с псевдоним „Майсторката на голото суши“.
От което последва моментално
#METOO хаштаг и Кубрат Пулев осъмна със замразени състезателни права за щата Калифорния и с дело от госпожица голо суши.
„Човек когато яде суши, само аз си знам как се яде суши“ – гледайки, промълвил Божинов и си пуснал видео с най-добрите му автоголове за Ботев Враца.

Разбира се седмицата предложи и знакови събития в европейската политика.

Няма да ви губя времето с 560-тия опит на Тереза Мей да приключи сделката за Брекзит в английския парламент, защото това едва ли ще ви е интересно.
Но няма как да не отбележим, че "пакетът Макрон" беше и все още е съвсем близо до гласуване в Европарламента, защото...абе защото българските евродепутати не успяха да стигнат навреме до парламента, за да гласуват.

„Аз таковата...изпуснах самолета“ – каза един от евродепутатите с най-голям стаж, господин Малинов от ДСБ.

И настана драма.

Той бе посочен с пръст от свои и чужди и сякаш е на път да се размине с първо или второ място в листата на ДБ, популярни още като „Могъщите три“.
Които тази седмица станаха „Могъщите две“, след като се оказа, че една от трите партии там по стара традиция има проблеми с регистрации и не може да участва с името си.

И тъкмо да заключим, че седмицата премина леко тъповато, на площад Гарибалди в столицата, в тъмна доба се появи някакъв нов монумент.
На вид подобен на погребална плоча – черен мрамор във формата на правоъгълник с подобие на гроб отдолу и насипан с камъчета.
Отзад – чешмичка.
Отпред – тънко стичаща се вода на струйки.
Столичани, като видяха това, започнаха да носят цветя, бонбони, дребни сладки и вино.

А в общината настана паника.

Никой не можа да каже кой точно е одобрил това нещо, което пък се оказа, че струвало на данъкоплатците има-нема 24 000 лева.
И след като два дни софиянци спукаха от майтап общинската администрация, тя, администрацията, не издържа и кметът госпожа Фандъкова разпореди – да се махне паметника незабавно.

Така след като няколко пъти бяха подменяни ограничителите на трамваите, сега бе ревизиран и тоя акт.
Но това не попречи някой корифей да нареди пребоядисване на сграда на улица Граф Игнатиев, като с боядисването бе премахнат графит на Тристан Итън.
„Ей така, баце, в розово ми аресва повече“ – рекъл един майстор от ремонтната бригада на друг и се започнало едно боядисване.

„А аз като правих арт инсталация на Колизеума, ме арестуваха“ – промрънкал Благо Джизъса, па си пуснал запис на най-добрите му изпълнения на тъч в Славия, за да се разсее.

Така премина и тая седмица.
Един си тръгна.
Друг дойде.
Трети изобщо не се появи, а четвърти пък си изхвърли телевизора и се зарече повече да не гледа телевизия докато е жив.

Изводите ли?
Те са повече от ясни.

Не купувайте апартаменти.
Не яжте суши.
Не гледайте футбол.
Не се сърдете на Малинов, а на „Луфтханза“.
Не минавайте по Графа.
И най-важното – не се ядосвайте за нищо.
Защото колкото и да се ядосвате, няма да оправите света.
...то па един свят...

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ