7 невероятно вкусни традиционни ястия по света

7 невероятно вкусни традиционни ястия по света

Когато пътуваме в чужбина, един от начините да се докоснем до живота на местната култура е именно храната. Традиционните ястия по света ни предлагат да опитваме нови комбинации от продукти, в началото прекалено странни, но впоследствие – изключително вкусни.

Вижте какво непременно да опитате, когато посетите някоя от следващите 7 държави! Пожелаваме ви това да ви се случи още догодина!

Масала доса, Индия

На пръв поглед масала доса прилича на обикновена палачинка, но всъщност тестото ѝ представлява смес от подправки и картофи, която след това се консумира с различни продукти – кисели краставички, патладжан, сосове и други. Обикновено се приготвя за закуска.

Сом там, Тайланд

Това е най-популярната традиционна салата в страната. Тя има много вариации, но класическата рецепта включва чесън, чили, сок от тамаринд, рибен сос, фъстъци, морски дарове (обикновено скариди), лайм, папая, паста от захарна тръстика, боб и домати.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CookwithLove (@mamamake44) on

Путин, Канада

За разлика от сом там, путинът включва само три съставки – пържени картофки, сирена и грейви сос. В Канада споделят, че е най-вкусен след няколко бири...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GTA Food Reviews by AP (@ap_sugarnspice) on

Лют рак, Сингапур

Един от специалитетите на местната кухня е ракът. Има много рецепти, по които може да се приготви, но най-предпочитана остава комбинацията му с пикантен сос от чили и домат.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SethLui.com (@sethluicious) on

Арепас, Венецуела

Любима закуска на гражданите на Венецуела са т.нар. арепас. Те представляват малки питки от царевично брашно, които могат да се консумират с разнообразни топинги – домати, всички видове месо, авокадо, сирене и т.н.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eofarrel Gandara (@eofarrel) on

Фу, Виетнам

Произношението на това ястие често се бърка от туристите (от виетнамски pho се произнася като „фу“, вместо „по“), но за сметка на това вкусът му е неповторим и няма как да бъде объркан, веднъж щом човек го опита. Фу се приготвя от свежи оризови нудли, ароматни подправки и пилешко или телешко месо.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michael Anthony D'Addario (@mikeyd710) on


Пастел де ната, Португалия

Този вкусен сладкиш и на външен вид, и на вкус се доближава до добре познатите ни кошнички. Легендата разказва, че португалските монаси и монахини използвали яйчен белтък, за да почистват расото си, а с останалите жълтъци приготвяли сладкиши, включително и пастел де ната.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lisbona in Portogallo (@lisbonainportogallo) on

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Учени откриха молекула, която би могла да спре развитието на Паркинсон
Интроверт или екстроверт? Какво ще кажете за отроверт?
На днешната дата, 14 октомври. Петковден
Астрономи са заснели за първи път две черни дупки, които се въртят една около друга
Китайски квантов компютър влезе в търгвска употреба
СЗО: Бързо нараства антибиотичната резистентност в света
Godiva привлича известна актриса за рестарт на марката преди 100-годишнината на компанията
Зеленски вижда три начина за финансиране на покупки на ракети "Томахок", ако САЩ одобрят доставките