7 невероятно вкусни традиционни ястия по света
Когато пътуваме в чужбина, един от начините да се докоснем до живота на местната култура е именно храната. Традиционните ястия по света ни предлагат да опитваме нови комбинации от продукти, в началото прекалено странни, но впоследствие – изключително вкусни.
Вижте какво непременно да опитате, когато посетите някоя от следващите 7 държави! Пожелаваме ви това да ви се случи още догодина!
Масала доса, Индия
На пръв поглед масала доса прилича на обикновена палачинка, но всъщност тестото ѝ представлява смес от подправки и картофи, която след това се консумира с различни продукти – кисели краставички, патладжан, сосове и други. Обикновено се приготвя за закуска.
Сом там, Тайланд
Това е най-популярната традиционна салата в страната. Тя има много вариации, но класическата рецепта включва чесън, чили, сок от тамаринд, рибен сос, фъстъци, морски дарове (обикновено скариди), лайм, папая, паста от захарна тръстика, боб и домати.
Путин, Канада
За разлика от сом там, путинът включва само три съставки – пържени картофки, сирена и грейви сос. В Канада споделят, че е най-вкусен след няколко бири...
Лют рак, Сингапур
Един от специалитетите на местната кухня е ракът. Има много рецепти, по които може да се приготви, но най-предпочитана остава комбинацията му с пикантен сос от чили и домат.
Арепас, Венецуела
Любима закуска на гражданите на Венецуела са т.нар. арепас. Те представляват малки питки от царевично брашно, които могат да се консумират с разнообразни топинги – домати, всички видове месо, авокадо, сирене и т.н.
Фу, Виетнам
Произношението на това ястие често се бърка от туристите (от виетнамски pho се произнася като „фу“, вместо „по“), но за сметка на това вкусът му е неповторим и няма как да бъде объркан, веднъж щом човек го опита. Фу се приготвя от свежи оризови нудли, ароматни подправки и пилешко или телешко месо.
Пастел де ната, Португалия
Този вкусен сладкиш и на външен вид, и на вкус се доближава до добре познатите ни кошнички. Легендата разказва, че португалските монаси и монахини използвали яйчен белтък, за да почистват расото си, а с останалите жълтъци приготвяли сладкиши, включително и пастел де ната.
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА
|
|
Коментари
Няма въведени кометари.