7 невероятно вкусни традиционни ястия по света

7 невероятно вкусни традиционни ястия по света

Когато пътуваме в чужбина, един от начините да се докоснем до живота на местната култура е именно храната. Традиционните ястия по света ни предлагат да опитваме нови комбинации от продукти, в началото прекалено странни, но впоследствие – изключително вкусни.

Вижте какво непременно да опитате, когато посетите някоя от следващите 7 държави! Пожелаваме ви това да ви се случи още догодина!

Масала доса, Индия

На пръв поглед масала доса прилича на обикновена палачинка, но всъщност тестото ѝ представлява смес от подправки и картофи, която след това се консумира с различни продукти – кисели краставички, патладжан, сосове и други. Обикновено се приготвя за закуска.

Сом там, Тайланд

Това е най-популярната традиционна салата в страната. Тя има много вариации, но класическата рецепта включва чесън, чили, сок от тамаринд, рибен сос, фъстъци, морски дарове (обикновено скариди), лайм, папая, паста от захарна тръстика, боб и домати.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CookwithLove (@mamamake44) on

Путин, Канада

За разлика от сом там, путинът включва само три съставки – пържени картофки, сирена и грейви сос. В Канада споделят, че е най-вкусен след няколко бири...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GTA Food Reviews by AP (@ap_sugarnspice) on

Лют рак, Сингапур

Един от специалитетите на местната кухня е ракът. Има много рецепти, по които може да се приготви, но най-предпочитана остава комбинацията му с пикантен сос от чили и домат.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SethLui.com (@sethluicious) on

Арепас, Венецуела

Любима закуска на гражданите на Венецуела са т.нар. арепас. Те представляват малки питки от царевично брашно, които могат да се консумират с разнообразни топинги – домати, всички видове месо, авокадо, сирене и т.н.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eofarrel Gandara (@eofarrel) on

Фу, Виетнам

Произношението на това ястие често се бърка от туристите (от виетнамски pho се произнася като „фу“, вместо „по“), но за сметка на това вкусът му е неповторим и няма как да бъде объркан, веднъж щом човек го опита. Фу се приготвя от свежи оризови нудли, ароматни подправки и пилешко или телешко месо.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michael Anthony D'Addario (@mikeyd710) on


Пастел де ната, Португалия

Този вкусен сладкиш и на външен вид, и на вкус се доближава до добре познатите ни кошнички. Легендата разказва, че португалските монаси и монахини използвали яйчен белтък, за да почистват расото си, а с останалите жълтъци приготвяли сладкиши, включително и пастел де ната.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lisbona in Portogallo (@lisbonainportogallo) on

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ