Маркетинг

Реклама

|

ПР и събития

|

Български пъзел с добавена реалност превзема Англия

Български пъзел с добавена реалност превзема Англия

Българският пъзел с добавена реалност „Червената шапчица” се превръща в хит на английския пазар с непрекъснато растящ интерес и заявки от  собственици на книжарници на Острова.

„Червената шапчица” е иновативен продукт, комбиниращ традиционния пъзел с технологията „добавена реалност” (augmented reality или AR) - иновативна технология, която осъществява взаимодействието между реалния свят и дигиталното съдържание. По този начин компютърно генерирани обeкти могат да бъдат видени в реалния свят.  Пъзелът се състои от 64 елемента и след като бъде нареден, е нужно да се свали смартфон приложението „Червената Шапчица Пъзел с ДР” за Android или „Червената шапчица – пъзел с добавена реалност” за iOS. Погледнат през приложението, пъзелът „оживява” под формата на триизмерна холограма и се превръща в игра.

Забавната игра е творение на наши сънародници от Duard и е преведена на английски, след успех на родния пазар във версията си на български език.

Като родител самият аз исках да създадем продукт, който да мога с гордост да показвам на собственото си дете”, казва Емил Цветков, един от основателите на Duard. “Щастлив съм, че крайният резултат постигна тази цел и зарадва стотици други българчета до момента.”, добавя той.

Благодарение на нашумяването на Добавената реалност (Augmented reality) покрай приложението Pokemon GO, чуждестранният интерес към родния продукт бележи чувствителен ръст в последните месеци. За много хора тя е и един напълно достъпен начин за  първа среща с добавената реалност, посочва основателят на Duard.

 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ