Дизайнер създаде „Ковид маса“ за ресторантите след пандемията

Manager News

Италиански интериорен дизайнер измисли идеалната за ресторанти, след като Италия излезе от изолацията заради коронавируса, пише в. „Република“, цитиран от БТА.

Проектът е дело на Антонио Де Маринис, а творението му е наречена „Ковид маса“. На нея сътрапезниците ще бъдат разделени от стъкла. Проектът напомня до известна степен предложен от други специалисти проект с плексигласови кубове за плажовете в Италия.

Предложението на дизайнера обаче си навлече редица критики. В социалните мрежи мнозина се запитаха как ще се приложи то при по-малки ресторанти. Според някои заради стъклените прегради по масите няма да има място дори за хляба. Други смятат, че с тези стъкла сътрапезниците ще са като в стаи за свиждания в затворите, където затворникът и посетителят са отделени от стъкло, а трети се чудят как ще се вдига тост и ще се чукат хората с чаши в тези условия.

Де Маринис предлага и още една иновативна идея на ресторантите – устройство, наподобяващо турникет на входа, което да измерва температурата и да не допуска в ресторантите хора с над 37,5 градуса.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ