Хиляди се маскираха като смърфове за нов световен рекорд

Хиляди се маскираха като смърфове за нов световен рекорд

Хиляди се маскираха като смърфове за нов световен рекорд

Хиляди се премениха в синьо и се маскираха като смърфове, за да поставят нов световен рекорд в южния германски град Лаукринген, съобщава Дойче Веле.

Организаторите на събитието в Южна Германия съобщиха, че са събрали повече от 2000 смърфа. Участниците трябваше да покрият всяка част от тялото си в синя боя или да се покажат в костюм на смърф. Характерната бяла шапка беше задължителна.

Голяма сбирка в германския град Лаукринген, близо до швейцарско-германската граница, разби рекорда за най-голямата концентрация на хора, облечени като смърфове. Подвигът все още се нуждае от одобрението на Световните рекорди на Гинес.

Организаторите успяха да съберат 2762 души, облечени като легендарните анимационни герои. Последният рекорд беше записан през 2009 г. от 2,510 студенти от Университета в Суонзи във Великобритания.

Смърфовете са създадени от белгийския карикатурист Пиер Кулифорд, известен като Пейо, през 50-те години на 20-ти век. Те са сини, малки, подобни на гноми същества, които живеят заедно в едно село.

Тъй като с течение на времето, тяхната популярност нарастна, историята им се прехвърли и в света на киното, а анимираните герои оживяха на голям екран в редица филми.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ